De fleste kender Folkemødet på Bornholm. Men hvor meget fylder mad og måltider egentlig i Folkemødets overdådige program? Et nyt folkemøde er ved at blomstre op på Lolland, og her er programmet kortet ned til kun at have fokus på natur, mad og fødevarekultur.
Det nye ”Madens Folkemøde” løber af stablen fredag d. 10. til lørdag d. 11. maj 2019 i grønne omgivelser på Engestofte Gods på Lolland.
Her kan du opleve alt fra debat om frysepizza og foreningsliv til morgenmad med madens minister: Jakob Ellemann-Jensen. Madens Folkemøde er dog langt fra kun samtale om fremtidens fødevarer og udfordringer ved dansk madkultur. Arrangørerne bag har planlagt en madfest for både børn og voksne, amatørkokke og masterchefs samt producenter og forbrugere.
Herunder får du en liste over Madkulturens aktiviteter under Madens Folkemøde, og hvis du vil tage et kig på hele folkemødets program finder du det på www.madensfolkemoede.dk.
Madkulturens aktiviteter
Er vores madkultur lig med frysepizza og færdigretter?
Madkulturens direktør Judith Kyst tager debatten dansk madkultur og den sitgende del af færdigretter og andet convenience op med et stærkt pane.
Hvornår? Lørdag 11. maj kl.10:00 – 10:45
Lokation? Laden
Kan mad og måltider sætte blus på social forandring?
Madkulturens projektchef Birgitte Degnegaard tager temperaturen på socialgastronomi i Danmark sammen med socialgastronomiske frontløbere fra foreningslivet, kommuner og virksomheder.
Hvornår? Lørdag 11. maj kl. 11:00 – 11:45
Lokation? Amfien
Du kan også blive klogere på danskernes madvaner, når direktør Judith Kyst deltager som moderator og paneldeltager ved følgende arrangementer:
Den Første Nadver – Fredag den 10. maj kl.16:00 – 17:00
Hvem bestemmer dagens ret? – Fredag den 10. maj kl. 17:00 – 19:00
Danskerne bruger mindre tid i køkkenet – men er det et problem? – Lørdag den 11. maj kl.13:00 – 13:45
Læs mere om Madens Folkemøde her.