Flere nyheder


28. september 2018
Uge 41 står i madens tegn for elever fra Roskilde Kommune. De lokale skoleklasser har nemlig fået tilbud om en række forskellige madaktiviteter uden for skolens rammer, som et led i kommunens initiativ, ’Madens uge i skolen’.
I ugen op til den landsdækkende Skolernes Motionsdag sætter Roskilde Kommune spot på mad og måltider i skolen gennem en række forskellige tilbud om madaktiviteter til kommunens skoleklasser. ’Madens uge i skolen’ afholdes som led i Roskilde Kommunes flerårige indsats for at øge borgernes viden om og interesse for mad og fødevareproduktion.
”Vi skal have eleverne til at interessere sig for mad – både for de gode råvarer, for at lave mad og for at spise sundt og varieret. De får viden om mad, og hvor den kommer fra, men bliver måske også inspireret til at vælge uddannelse inden for dette felt”, siger Jette Henning, formand for Skole- og Børneudvalget i Roskilde Kommune.
Fælles for tilbuddene er, at eleverne selv spiller en aktiv og central rolle i aktiviteterne. På Boserupgård Naturcenter skal eleverne selv have fingrene i fjerene, når der skal flås en fasan. I madpakkeværkstedet er det frokosten, der får sig en tur, når eleverne under kyndig vejledning af studerende på ZBC skal kreere madpakken med udgangspunkt i ’madpakkens fem fingre’: fisk, grønt, frugt, korn og kød.
Madkulturen er samarbejdspartner på flere af aktiviteterne.
”Vi ved, at danskerne spiser mindre og mindre hjemmelavet mad, men samtidig har der aldrig før været så stort fokus på mad og råvarers vej fra jord til bord. Derfor er det så vigtigt, at børnene kommer ud og oplever maden på egen krop – både hos producenterne og ved selv at få fingrene i dejen,” siger Judith Kyst, direktør for Madkulturen.