Hvem og hvad?
Udviklingsforløbene er sat sammen af en række kursusdage og særligt udviklede aktiviteter der afvikles lokalt på efterskolen for efterskolernes personale. På kurserne bliver efterskolernes køkkenmedarbejdere klædt på til at lave en sjov, pædagogisk og madfaglig køkkentjans med eleverne i centrum. Teori og værktøjer er særligt udviklet og tilpasset efterskolernes virkelighed med fokus på den daglige køkkentjans og planlægning af elevaktiviteter på efterskolerne. Kursernes indhold varierer og har til mål at styrke køkkenmedarbejdernes kulinariske og pædagogiske kompetencer, så de efterfølgende kan fungere som kulinariske vejledere for efterskolernes elever.
For at få ny læring og rutiner bedst muligt implementeret deltager minimum to af køkkenets medarbejdere på kurserne, ligesom skolens Forstander deltager en del af første og sidste kursusgang.
Udover den fysiske deltagelse får man som deltager også adgang til masser af inspirationsmateriale til brug i Køkkentjansen. Blandt andet teori- og undervisningsmateriale, forklæder, plakater mm.