Madkulturens årlige undersøgelse af danskernes mad- og måltidsvaner, Madkultur19, er nu offentliggjort.
Temaet for Madkulturens årlige undersøgelse af danskernes mad- og måltidsvaner, Madkultur19, er råvarer, og dens resultater bygger på dybdegående data fra mere end 4000 respondenter.
Madkultur19 viser blandt andet, at:
Danskerne har svært ved at omsætte et ønske om bæredygtig mad i køkkenet. 65% af danskerne tænker i lav grad eller slet ikke over bæredygtighed i forbindelse med aftensmåltidet.
Tre ud af fire aftensmåltider indeholder kød. Det var det samme i 2016.
Der er en sammenhæng mellem, hvor hjemmelavet et måltid er, og i hvor høj grad måltidet afspejler sæsonens råvarer.
De ældre har det højeste kendskab til grøntsager og det laveste kendskab til bælgfrugter. Omvendt står det til for de unge. Kun hver tredje af de unge kender og spiser knoldselleri, rødbede og grønkål. Til gengæld har de unge bedre kendskab til bælgfrugter.
Find hele undersøgelsen HER