Madkamp – for fremtidens madkundskab

Hvad er Madkamp?

Madkamp er en hyldest til madkundskabsfaget! Madkundskab, der bringer hoved, hænder og sanser i spil. Madkundskab, der skaber madglæde og køkkenkompetencer. Og madkundskab, der klæder fremtidens generationer på til at tage aktivt stilling til deres mad og træffe sunde og bæredygtige valg.

Madkamp skal styrke elevernes nysgerrighed på de bæredygtige råvarer, den gode smag og de faglige eksperimenter i skolekøkkenet. For at nå i mål med dette giver Madkamp lærerne inspiration til innovativ, eksperimenterende og elevinddragende undervisning og styrker på den måde deres faglighed.

Madkamp skal bringe energi, fornyelse og begejstring ind i madkundskab på grundskolens mellemtrin – til gavn for både lærere, elever og næste generations maddannelse og viden om bæredygtige råvarer.

Projektet Madkamp har eksisteret siden 2012, hvor det blev udviklet i samarbejde med læreruddannelserne på landets professionshøjskoler og støttet af Nordea-Fonden. Siden 2019 har projektet været støttet af Rema 1000.

Fra 2023 er Madkamp overgået til at være et strategisk partnerskab mellem Madkulturen og Rema 1000.

Om Madkamp 2023/24

Madkamp udvikler undervisningsmateriale, udbyder regionale lærerkurser og afholder DM i Madkundskab. Alt sammen på fundamentet af den innovative, eksperimenterende og elevinddragende didaktik, der er helt særlig for Madkamp.

I skoleåret 2023/24 dykker vi ned i en af de mest bæredygtige råvarer, der findes i Danmark: Kål! Lærere og elever skal blive klogere på råvaren og bruge den som udgangspunkt for eksperimenter i køkkenet.

I 2024 udbydes lærerkurser i begyndelsen af året, og som madkundskabslærer går man derfra med et fuldt planlagt forløb på tre-fire undervisningsgange inkl. undervisningsmateriale.

Som noget nyt er lærerkurserne i år gratis – og stadig inkl. forplejning og undervisningsmaterialer. Efter kurset modtager man desuden et gavekort på 800 kr. til Rema 1000, så klassen kan få rigeligt med kål at eksperimentere med i undervisningen.

Hvert år udgiver Madkamp et undervisningsmateriale, der tager udgangspunkt i en eksperimenterende, innovativ og medbestemmende tilgang til undervisningen i madkundskab.

Materialet er altid gratis og frit tilgængeligt og skal ses som inspiration til madkundskabslærerne. Det er desuden årets undervisningsmateriale, der danner grundlag for årets lærerkurser og konkurrencen DM i Madkundskab.

I 2023/24 er temaet for undervisningsmaterialet KÅL. Materialet vil være tilgængeligt i januar 2024.

Kontakt