Madkamp – for et styrket madkundskab

Om Madkamp

Madkamp kæmper for at styrke madkundskabsfagets position på skoleskemaet i grundskolen. Madkundskab, der bringer hoved, hænder og sanser i spil. Madkundskab, der giver rum for forskellighed og mangfoldighed, bygger bro mellem skole, hjem og samfund og sætter børn bedre i stand til at træffe begrundede valg i forhold til fødevarer og livsstil generelt.

Vi er netop i gang med at udvikle et nyt kompetenceoverbygningsforløb til Madkamp, som du kan læse mere om her.

Årets tema 2022/23

I år er temaet for Madkamp Alverdens bønner, hvor vi skal stifte bekendtskab med bælgfrugter og få en indsigt i, hvilken betydning de har – ikke kun i den danske madkultur, men også i udenlandske madkulturer.

Madkamps opbygning

Madkamp udvikler undervisningsmateriale, udbyder regionale lærerkurser og madkundskabsfestivaler samt afholder DM i Madkundskab.

For første gang blev årets Madkamp-forløb skudt i gang med Madkundskabens dag.

Herunder kan du læse mere om forløbets enkelte dele, finde tilmeldingslinks og hente årets materiale ↓

Glæd dig til Madkundskabens Dag 2022!

Til Madkundskabens Dag  2022 er der mulighed for at dykke ned i madkundskabsfagets mange muligheder. Dagen byder på en række forskellige madkundskabsfaglige aktiviteter, hvor hoved, hænder og sanser bringes i spil. Hver aktivitet tager udgangspunkt i et særligt færdigheds- eller vidensområde inden for madkundskab, der bringes til live med afsæt i involverende og kreative aspekter, som på forskellige måder kan aktivere eleverne. De kan bl.a. få mulighed for at beskæftige sig med madlavningens fysik og kemi, bæredygtighed og miljø samt smag og tilsmagning.

Sammen med studerende og undervisere fra landets professionshøjskoler vil forskellige faggrupper inden for madens verden vise eleverne madkundskabsfagets mange muligheder. De kan blandt andet glæde sig til sjove og lærerige madoplevelser med konditorer, bagere og kokke, ligesom de også får mulighed for at dykke ned i bælgfrugter, smagens forunderlige verden og Danmarks køkkenhave.

Formålet med Madkundskabens Dag 2022 er at fejre madkundskabsfaget og demonstrere fagets potentialer, bredde og vigtighed i grundskolen. Dagen skal inspirere til nye måder at arbejde med faget på og dermed være med til at udvikle og styrke madkundskabsfagets position på skoleskemaet.

Deltag i lodtrækningen og læs mere om Madkundskabens Dag 2022 HER.

Vision

Madkamps vision er:

  • At alle der underviser i madkundskab, skal være uddannede til det.
  • Undervisning i madkundskab fra 4.-9. klasse.

fdag

safWF

fdag

Metode

Madkamps fagdidaktiske tilgang er:

  • innovativ
  • eksperimenterende
  • medbestemmende

En tilgang som motiverer skoleelever til at interessere sig for, og dyrke glæden ved, mad og måltider.

fdag

fdag

Resultater

Madkamp har siden 2012:

  • Udviklet otte unikke undervisningsmaterialer.
  • Givet mere end 1.281 lærere et kompetenceløft.
  • Gavnet mere end 25.740 elever gennem Madkamps undervisningsforløb.
  • Bidraget til, at madkundskab har opnået prøvefagsstatus.

Kontakt

Rasmus Dalsgaard

Programleder