Madkamp – for fremtidens madkundskab

Madkamp vender tilbage i skoleåret 2024/25 – og du er inviteret med!

I år zoomer Madkamp ind på kartoflen – en bæredygtig, sund og alsidig råvare, som vi skal lave masser af sjove og faglige eksperimenter med.

Som altid indeholder Madkamp lærerkurser, undervisningsmateriale og selvfølgelig DM i Madkundskab, der igen vil foregå på Gram Slot den 30. april 2025.

Læs mere om alt det her på siden – og tilmeld dig allerede nu lærerkursus, der bliver afholdt seks steder i landet i januar 2025. Det er gratis, og alle deltagere går hjem med et gavekort på 500 kr. til REMA 1000. Så er der råd til masser af kartoffelfest i køkkenet!

Madkamp tilbyder hvert år lærerkurser for alle, der underviser i madkundskab. Kurserne tager udgangspunkt i årets undervisningsmateriale og Madkamp-didaktikken, der beror på elevinddragelse, innovation og mulighed for at eksperimentere. Kurset veksler mellem teoretiske oplæg og praktiske øvelser, så du selv kan prøve kræfter med opgaverne i materialet. Efter kurset kommer du hjem med et skræddersyet undervisningsforløb, der svarer til tre-fire undervisningsgange.

Madkamps lærerkurser er en unik mulighed for at blive klogere på en innovativ, eksperimenterende og medbestemmende undervisningstilgang til madkundskab. En tilgang, der motiverer eleverne og øger deres udbytte af undervisningen.

På kurserne får kursisterne erfaring med praktiske øvelser, tilegnelse af faglig viden indenfor årets tema og møder kollegaer til sparring. Tilsammen giver det en unik indsigt i årets tema, som giver de bedste forudsætninger for at gennemføre et Madkamp undervisningsforløb.

Lærerkurserne er gratis at deltage i. Deltagerne får efter kurset et gavekort på 500 kr. til Rema 1000, så der er masser af råvarer til din klasses køkkeneksperimenter.

Du tilmelder dig lærerkurserne i skoleåret 24/25 via knapperne til venstre.

Hvad er Madkamp?

Madkamp er en hyldest til madkundskabsfaget! Madkundskab, der bringer hoved, hænder og sanser i spil. Madkundskab, der skaber madglæde og køkkenkompetencer. Og madkundskab, der klæder fremtidens generationer på til at tage aktivt stilling til deres mad og træffe sunde og bæredygtige valg.

Madkamp skal styrke elevernes nysgerrighed på de bæredygtige råvarer, den gode smag og de faglige eksperimenter i skolekøkkenet. For at nå i mål med dette giver Madkamp lærerne inspiration til innovativ, eksperimenterende og elevinddragende undervisning og styrker på den måde deres faglighed.

Madkamp skal bringe energi, fornyelse og begejstring ind i madkundskab på grundskolens mellemtrin – til gavn for både lærere, elever og næste generations maddannelse og viden om bæredygtige råvarer.

Projektet Madkamp har eksisteret siden 2012, hvor det blev udviklet i samarbejde med læreruddannelserne på landets professionshøjskoler og støttet af Nordea-Fonden. Siden 2019 har projektet været støttet af Rema 1000.

Fra 2023 er Madkamp overgået til at være et strategisk partnerskab mellem Madkulturen og Rema 1000.

Om Madkamp 2024/25

Madkamp udvikler undervisningsmateriale, udbyder regionale lærerkurser og afholder DM i Madkundskab. Alt sammen på fundamentet af den innovative, eksperimenterende og elevinddragende didaktik, der er helt særlig for Madkamp.

I skoleåret 2024/25 dykker vi ned i en af de sunde og bæredygtige råvarer, vi dyrker rigtig meget af i Danmark: Kartofler! Lærere og elever skal blive klogere på råvaren og bruge den som udgangspunkt for eksperimenter i køkkenet.

Årets lærerkurser vil blive afholdt seks steder i landet i løbet af januar 2025. Læs mere og tilmeld dig ovenfor.

DM i Madkundskab bliver afholdt 30. april 2025 på Gram Slot i Sønderjylland.

Hent tidligere års undervisningsmateriale

Kontakt