Madkamp – for et styrket madkundskab

Om Madkamp

Madkamp kæmper for at styrke madkundskabsfagets position på skoleskemaet i grundskolen. Madkundskab, der bringer hoved, hænder og sanser i spil. Madkundskab, der giver rum for forskellighed og mangfoldighed, bygger bro mellem skole, hjem og samfund og sætter børn bedre i stand til at træffe begrundede valg i forhold til fødevarer og livsstil generelt.

Madkulturen, landets professionshøjskolerne (KP, UCL, UCN, UCSYD, VIA UC, PH Absalon) står bag indsatsen, som støttes af Rema1000.

Årets tema: Krig i køkkenet

I løbet af dette skoleår markeres flere historiske mærkedage, som bl.a. 100 året for genforeningen med Sønderjylland og 75 årsdagen for befrielsen. Årets tema er derfor ”Krig i Køkkenet”, hvor der er fokus på historiske krigs- og krisetider, der har haft betydning for vores madkultur.

I forløbet skal eleverne bl.a. arbejde med signaturkager, feltrationer og fremtidsdeller. Inspireret af tidligere krigs- og krisetiders opfindsomhed, skal eleverne udvikle deres egne retter med udgangspunkt i nutidens samfundskriser.

Madkamps opbygning

Madkamp udvikler undervisningsmateriale, udbyder regionale lærerkurser og madkundskabsfestivaler samt afholder DM i Madkundskab.

Som noget helt nyt skydes årets Madkamp-forløb i gang med Madkundskabens dag.

Herunder kan du læse mere om forløbets enkelte dele, finde tilmeldingslinks og hente årets materiale ↓

Som noget helt nyt i år skydes Madkamp-forløbet i gang med Madkundskabens dag d. 14. september 2021. Her inviteres alle madkundskabshold med til en storslået festdag fyldt med sjove og lærerige madkundskabsaktiviteter.

Foruden workshops, oplæg og konkurrencer byder dagen på spændende oplæg og masser af underholdning.

Vi glæder os til at kunne fortælle meget mere!

  • 14. september 2021

    Madkundskabens dag

  • Efterår 2021

    Lærerkurser

    Efterår 2021

  • Vinter 2021/2022

    Madkundskabsfestivaler

  • Forår 2021

    DM i Madkundskab

    Forår 2021

Vision

Madkamps vision er:

  • At alle der underviser i madkundskab, skal være uddannede til det.
  • Undervisning i madkundskab fra 4.-9. klasse.

fdag

safWF

fdag

Metode

Madkamps fagdidaktiske tilgang er:

  • innovativ
  • eksperimenterende
  • medbestemmende

En tilgang som motiverer skoleelever til at interessere sig for, og dyrke glæden ved, mad og måltider.

fdag

fdag

Resultater

Madkamp har siden 2012:

  • Udviklet otte unikke undervisningsmaterialer.
  • Givet mere end 1.281 lærere et kompetenceløft.
  • Gavnet mere end 25.740 elever gennem Madkamps undervisningsforløb.
  • Bidraget til, at madkundskab har opnået prøvefagsstatus.

Kontakt

Rasmus Dalsgaard

Programleder