Flere nyheder


20. april 2021
I snart 10 år har Madkulturen arbejdet for at sætte maden og måltidet på dagsordenen og sikre bedre mad til alle. Nu skal tre nye kapaciteter være med til at definere næste skridt i arbejdet med bæredygtige madvaner og danskernes lyst til at lave mad selv.
Mange af de store udfordringer, vi som samfund står overfor i dag – klimaforandringer, livsstilssygdomme, ensomhed mv. – kalder på nye svar. Og her spiller vores madvaner en stor rolle for, at vi som samfund kan skabe de nødvendige forandringer. Derfor opruster Madkulturens bestyrelse nu med tre nye kapaciteter.
”Madkulturens opgave er mere aktuel end nogensinde før. Det hjemmelavede måltid har en stor betydning både socialt og ift. at leve sundt og bæredygtigt. Vi har de seneste 10 år gjort os mange gode erfaringer de seneste 10 år, men står i dag også med mange nye udfordringer og muligheder for at arbejde med madkulturen i Danmark. Derfor glæder det mig, at vi får endnu flere gode kræfter ind i bestyrelsen”, siger direktør for Madkulturen Judith Kyst.
Bestyrelsen skal nu sammen sætte retningen for Madkulturens arbejde, så organisationen understøtter, at danskerne også om ti år har lyst og evner til at lave maden selv.
De tre nye medlemmer i bestyrelsen er:
Klima og bæredygtighed i fokus
Fødevareminister Rasmus Prehn glæder sig over indtrædelsen af de nye bestyrelsesmedlemmer, der skal være med til at sætte madkultur og hverdagsmaden på dagsordenen:
”Det er min mission at få så mange som muligt til at tage stilling deres egne måltider. Madkulturen har i ti år været med til at skabe viden og konkrete løsninger i samarbejde med vigtige partnere, og organisationen spiller en stor rolle, når det handler om at få danskerne til at overveje deres kostvaner til gavn for vores sundhed og for klimaet,” siger fødevareminister Rasmus Prehn.
”Det har været en prioritet for mig at udpege bestyrelsesmedlemmer med solide kompetencer inden for klima og bæredygtighed, som kan nå ud til den brede befolkning. Med en stærk bestyrelse står Madkulturen nu godt rustet til også at skabe synlige resultater i de kommende ti år,” siger Rasmus Prehn.
Inspiration gennem håndgribelige, involverende madaktiviteter
Madkulturen har fra 2011-2021 blandt andet uddannet over 2.300 lærere, pædagoger og frivillige og derigennem involveret 110.000 børn og unge i at lave mad – f.eks. i forbindelse med Foodjam på Roskilde Festival, Efterskolernes Køkkentjans og DM i Madkundskab. Madkulturen har også arbejdet målrettet med mange partnere om at sætte bæredygtig mad på dagsordenen og produceret unik viden om danskernes hverdagsmad.
”Madkulturen er sat i verden for at holde hånden under dansk madkultur. Jeg er rigtig stolt af de resultater, vi har nået til dato. Her vil jeg gerne kvittere for den store indsats, de nuværende medlemmer i bestyrelsen hidtil har ydet. Men det står klart, at der stadig ligger et stort stykke arbejde foran os. Jeg glæder mig derfor over at kunne supplere de stærke kræfter i Madkulturens bestyrelse med tre kompetente profiler, så vi i fællesskab kan løfte arbejdet med at sætte bedre mad til alle på dagsordenen,” siger Fie Hansen-Hoeck, formand for Madkulturens bestyrelse.
De sidder i Madkulturens bestyrelse
|