Flere nyheder


16. december 2019
Fødevareministeren og klimaministeren har i fællesskab bedt Madkulturen om at stå for en indsats, der skal hjælpe danskerne til mere klimavenlig hverdagsmad.
Danskernes fødevarevareforbrug bidrager alene med cirka 20 procent af den samlede klimabelastning per person. Madkulturens undersøgelser viser, at mange danskere gerne vil spise mere klimavenligt, men mange mangler viden om, hvilke fødevarer der er bæredygtige.
“Vi står som samfund foran en stor opgave, hvis vi skal i mål med vores høje klimaambitioner. Og vi kan som borgere også være en del af løsningen, for eksempel ved at gøre vores forbrug mere klimavenligt. Men jeg forstår udmærket, hvis man har svært ved eksempelvis at skære ned på kødet og ændre sine madvaner. Vi har tydeligvis svært ved at omsætte bæredygtighed til et konkret måltid, selvom det fylder meget i danskernes bevidsthed. Det bliver vi nødt til at ændre sammen. Og selvom det er fantastisk, at der er nogle, som er klar til at tage de helt store skridt, så er der også en gruppe, som må følge efter i et andet tempo, og det er også helt okay”, udtaler Fødevareminister Mogens Jensen (S).
I fællesskab med klimaminister, Dan Jørgensen (S,) har fødevareministeren derfor bedt Madkulturen om at sætte gang i et projekt, som skal munde ud i konkrete, handlingsanvisende klimatips, som udvikles sammen med danskerne.
“Det er min oplevelse, at mange danskere gerne vil yde deres bidrag til at gøre noget ved klimaforandringerne. Og her er køkkenet et af de steder, hvor potentialet for at gøre en forskel er stort. Jeg glæder mig over denne tendens. Uanset, at den grønne omstilling jo også kræver store fælles løsninger i vores samfund, er det enormt vigtigt, at så mange som muligt også bidrager individuelt. Ingen kan gøre alt. Men alle kan gøre noget”, siger klimaminister Dan Jørgensen.
Klimatips til hverdagsmad lanceres i løbet af foråret 2020.