Bliv en del af Plantekorpset

Er du skarp i det grønne køkken? Og har du lyst til at smitte andre unge med din madglæde og grønne fingre? Så synes vi du skal læse videre! Vi søger nemlig lige nu 30 unge, som vil have en uddannelse som grøn madguide og være en del af et fedt fællesskab, der skal inspirere andre unge til økologisk og planterig madlavning.

Plantekorpset er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer. 

Plantekorpset leder lige nu efter unge, som gerne vil…

 • være med til at starte en ung-til-ung bevægelse i det grønne køkken.
 • klædes på kulinarisk til at kunne videregive viden og kunnen inden for grøn mad og velsmagende planterige måltider.
 • opleve et stærkt fællesskab blandt andre unge med samme interesser i den grønne maddagsorden.

Gennem en 7-dages uddannelse  får du løftet dine køkkenkompetencer med fokus på det planterige, grønne køkken og næret din sult på grøn madlavning, når du uddannes som grøn madguide. Sammen med andre unge indgår du i Plantekorpset, hvor du skal udvikle involverende madaktiviteter for andre unge på Foodjam på Roskilde Festival 2024 og selvvalgte lokationer i Hovedstadsområdet i løbet af efteråret 2024.

Hvad er du for én?

 • Du er 18-28 år.
 • Du deltager på alle uddannelsesdage og aktiviteter.
 • Du vil gerne på Roskilde Festival 2024!
 • Du er glad for at spise og lave mad. Det er ikke et krav, at du har madfaglige kompetencer (det skal vi nok give dig!)

Alt det praktiske

Som en del af Plantekorpset skal du deltage i en række gratis uddannelsesdage i København og på Roskilde Festival. På disse dage kommer du igennem disse temaer:

1) Køkkenteknikker til tilberedning af plantefødevarer

2) Grundsmage og tilsmagning

3) Bæredygtighed, fødevareproduktion og økologi

4) Formidling til unge

Det er en forudsætning for at blive en del af Plantekorpset, at du kan deltage på alle uddannelsesdage, være med Plantekorpset på Foodjam på Roskilde Festival 2024 samt afvikle aktiviteter af i alt 10 timer i efteråret.

Ifm. med afviklingen af aktiviteterne i efteråret får du honorar til studenterløn for 10 timers afvikling. Har du længere end 50 kilometer mellem din bopæl og uddannelsesdagene, vil du få en kompensation, der dækker dine transportudgifter.

Datoer for uddannelsesdage:

 • 5. maj, kl. 9-17 (søndag) – Suhrs Højskole, Pustervig 8, 1126 København K
 • 21. maj, 16.30-21 (tirsdag) – Suhrs Højskole
 • 4. juni, 16.30-21 (tirsdag) – Suhrs Højskole
 • 3 dage under Roskilde Festival 2024 (i perioden 29. juni – 6. juli)
 • 13. august ELLER d. 21. august, 16.30-21 (tirsdag/onsdag) – København

Uddannelsesdagene på Roskilde Festival udgør deltagelse på festivalen som frivillig, hvorfor du vil få armbånd til hele ugen samt adgang til medarbejderfaciliteter. Du skal være frivillig i alt 32 timer.

Da du selv, sammen med dine med-madguider, skal planlægge madaktiviteterne, der afholdes i efteråret, findes der ikke fastlagte datoer for dette endnu.

Hvorfor Plantekorpset?

Plantekorpset er blevet til på baggrund af forskellige indsigter i unge, madvaner og unges evner i et køkken. Vi ved, at mange unge har brug for inspiration og motivation til at lave og spise mere planterige måltider. Det vil vi i Madkulturen gerne hjælpe med!

Samtidig ved vi også, at fællesskaber er en central del af madlavning og måltider for unge. Derfor ser vi en oplagt kombination af fællesskab, madglæde og unge mennesker, der til sammen skal udgøre Plantekorpset. På den måde kan vi understøtte unges intentioner om at få mere klimavenlige madvaner ved at klæde 30 grønne madguider på med viden, inspiration og kompetencer, så de kan motivere andre unge til at give sig i kast med flere nemme, velsmagende og økologiske planterige måltider.

Plantekorpset kan blive kimen til en bevægelse inden for flere økologiske plantefødevarer i unges madlavning. Flere unge skal synes, det er nemt og fedt at lave mad selv – og gerne med råvarer, som passer på jorden.

Hvem er vi?

Bag projektet står Madkulturen, en selvejende institution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’, et løfte som fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle. Vi arbejder derfor også for at fremme en bæredygtig madkultur, der imødekommer danskernes kulturelle traditioner, økonomiske råderum, vilje og tid samt praktiske kompetenceniveau. På den måde sikrer vi, at de indsatser, vi laver, ikke bare lyder flotte, men rent faktisk kan realiseres i en dansk hverdag og skabe den forandring, der er brug for.

Sådan tilmelder du dig

Synes du at Plantekorpset lyder som noget for dig? Fedt! Send os en motiveret ansøgning og dit CV. I ansøgningen skal du skrive, hvorfor du gerne vil være en del af Plantekorpset, evt. relevant erhvervserfaring, og hvordan du vil bidrage til den grønne planteomstilling.

Send din ansøgning til plantekorpset@madkulturen.dk.

Ansøgningsfrist d. 1. maj.

Vi læser ansøgningerne løbende, og du vil få svar på din ansøgning senest d. 1. maj.