Åben skole-forløbene giver eleverne indsigt i, hvordan tre lokale virksomheder arbejder med fødevareproduktion:
Oksekød og kødkvalitet hos kødproducenten Bondegaarden
Sund mad til ældre på Plejecenteret Trekroner
Sæson og madspild i hotelkøkkenet på Comwell i Roskilde
Centralt i forløbene står en film fra hver arbejdsplads, hvor Timm Vladimir er på besøg for at høre mere om dagligdagen og forskellige produktionsprocesser. På den måde kan klasserne få et virkelighedsnært indblik i forskellige fødevarevirksomheder, uden at de nødvendigvis skal ud på virksomheden og arbejde med problemstillinger fra virksomhederne i madkundskabslokalet.
I tilknytning til filmene er der udviklet skriftlige undervisningsmaterialer. Hvert materiale består af forslag til undervisningens organisering, teoriafsnit til læreren samt opgaver og opskrifter til eleverne.
De tre forløb er alle udviklet med udgangspunkt i læringsmål for madkundskabsfaget:
Kvalitetsforståelse og madforbrug samt grundmetoder og madteknik
Bæredygtighed og miljø
Sund mad til målgrupper
Madkulturens rolle
Madkulturen har stået for udviklingen af undervisningsforløbene og de tilhørende materialer, herunder videoerne såvel som undervisningsmaterialerne.
Undervisningsmaterialer
Oksekød og kødkvalitet hos kødproducenten Bondegaarden