Projektnavn:
MADlejr
MADlejr er et nøje tilrettelagt undervisningsforløb, der skal inspirere børn og unge til at finde glæden ved og lysten til madlavning og dermed påvirke deres muligheder for at skabe gode måltider til gavn for trivsel og læring.
Partnere: Arla Fonden, CFU, DPU
Økonomi: MADlejr er udviklet med midler fra Arla Fonden.
Projektperiode: 2012 – 2015
Centralt i undervisningsforløbet står et lejrskoleophold i de unikke rammer på MADlejr. Her inddrages eleverne aktivt i tilberedningen af alle måltider og lærer nyt om råvarer, sundhed og bæredygtighed.
Madkulturens rolle i projektet
Madkulturen stod for den indledende vidensindsamling og konceptudvikling af MADlejr, herunder udvikling af program, undervisningsmateriale og forberedelse til pilottest.
Madkulturen gennemførte fire ugers pilottest, der blev evalueret af Danmark Evalueringsinstitut (EVA) og dannede baggrund for Madkulturens videreudvikling af projektet.
Madkulturen medvirkede desuden som rådgiver i forbindelse med den fysiske indretning af faglokaler og stod for oplæringen af de faste undervisere.
Indsigter
Evalueringen viste, at MADlejr er en god arena at arbejde i med elevernes forståelse, interesse og kompetencer i relation til mad og måltider.
Lærere og elever giver udtryk for, at arbejdet med mad og måltider kan noget særligt i relation til at fremme elevernes alsidige udvikling og klassens sociale miljø. Bl.a. styrke fællesskabet i klassen, fremme ansvarstagen og skabe stolthed hos eleverne.