Projektnavn:
Positively Produced
Positively Produced er et dansk-tysk samarbejde om udviklingen af en række værktøjer, der kan hjælpe fødevarebranchen med at omstille sig til en mere bæredygtig produktion.
Partnere: Væksthus Syddanmark, Fireball, Hochschule Flensburg, Naturmælk, Skærtoft, Nordfriesisches Lammkontor, Backensholzer Hofkäserei, Joldelunder Bäckerei
Økonomi: Projektet er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling samt deltagende virksomheder og udvalgte kommuner.
Projektperiode: 2018-2020

I dette projekt samarbejder Madkulturen med danske og tyske fødevarevirksomheder om at skabe bæredygtig produktion gennem udviklingen af et brugbart forandringsværktøj, som fødevarevirksomheder kan bruge til at forbedre bæredygtigheden ved at analysere alle led i deres produktion – fra klimaaftryk til lokale arbejdspladser.
På længere sigt er det tanken, at de deltagende virksomheder kan videreformidle egne erfaringer gennem peer-to-peer-læring i såkaldte bæredygtighedsakademier.
Madkulturen ser stor samfundsmæssig værdi ved at kunne understøtte en omstilling til bæredygtig fødevareproduktion og -forbrug.
Madkulturens rolle
Madkulturens rolle i projektet er at udvikle undervisningsmateriale og metoder, der kan støtte op om brugen af forandringsværktøjet og undervisningen på bæredygtighedsakademierne.
Materialet skal give virksomhederne forståelse for bæredygtighedsdagsordenen og introducere og forklare forandringsværktøjet som et redskab til at implementere og monitorere bæredygtighed i egen produktion.
Indsigter ved projektet
Landbrugsstyrelsen estimerer, at fødevareproduktionen og fødevareforbruget i EU står for 22-31 procent af medlemslandenes samlede udledninger.