Projektnavn:
Mad og måltider i skolen
I tæt samarbejde med Roskilde Kommune samt skoleledere og kantineledere fra tre af kommunens skoler har Madkulturen udarbejdet en guide, der skal vejlede og inspirere den enkelte skole til at arbejde med, hvordan man bedst muligt kan sikre sig, at eleverne kan få stillet sult og tørst dagen igennem til gavn for deres trivsel og læring.
Partnere: Roskilde Kommune
Økonomi: Roskilde Kommune har finansieret projektet
Projektperiode: 2016-2017
Guiden rummer forslag til, hvordan man skaber gode rammer for elevernes måltider, så de har tid og rum til at spise.
Derudover indeholder den et sæt kvalitetskriterier for den mad, der tilbydes i skolernes kantiner, så den er både sund, mættende og velsmagende. Kriterierne tager udgangspunkt i Roskilde Kommunes kostpolitik for børn og unge.
Som tillæg til guiden er der fire menuplaner efter sæson med tilhørende opskrifter. Opskrifterne er eksempler på, hvordan skolen kan følge Roskilde Kommunes kostpolitik, guidens kvalitetskriterier samt Fødevarestyrelsens officielle principper for sund mad i skolen.
Som opfølgning på guiden til skolerne blev der efterfølgende udviklet en tilsvarende miniguide henvendt til SFO’erne i kommunen. Til SFO’erne blev der ligeledes udviklet opskrifter på velsmagende og sunde småretter, som SFO–personalet kan tilberede hurtigt og billigt, evt. sammen med børnene.
Madkulturens rolle i projektet
Madkulturen stod for den overordnede projektledelse og udarbejdede begge guides i samarbejde med de øvrige partnere.
Madkulturen udarbejdede desuden alle opskrifter til kantinelederne og SFO’erne.
Derudover gennemførte Madkulturen et madkursus henvendt til SFO-personalet.