Kort før sommeren 2021 vedtog regeringen en sommerpakke til at sætte skub i den coronaramte økonomi.
Som en del af sommerpakken fik Madkulturen til opgave at hjælpe turismeerhvervet, herunder restauranter i København, Aarhus, Odense og Aalborg og det omkringliggende erhvervsliv ved at igangsætte aktiviteter, hvor byernes offentlige rum blev brugt til madoplevelser, der kunne skabe opmærksomhed om gastronomi- og restaurantscenen og øge lysten til at besøge byerne.
Over sommeren skabte Madkulturen liv og madglæde landet over gennem det mobile madværksted, som besøgte torve og pladser i København, Aarhus, Odense og Aalborg. I det mobile madværksted var der fokus på involvering, bæredygtig hverdagsmad, madlavning fra bunden og gode lokale råvarer og retter.
Det rullende madværksted
Det rullende madværksted er en mobil kogeskole, hvorfra et hold dygtige madformidlere laver lærerige og involverende madaktiviteter.
I madværkstedet kan alle, uanset erfaring, lære at snitte, stege og sylte sammen med familie og venner eller sammen med helt nye bekendtskaber.
I samarbejde med lokale turistorganisationer, små producenter og andre aktører har Det rullende madværksted over sommeren besøgt 10 danske destinationer og inspireret 3000 gæster til at lave mad med lokale råvarer.