Projektnavn:
Grøn Gejst
Grøn Gejst er et forandringsprojekt, som samler professionelle aktører på tværs af offentlige og private køkkener i Østjylland. Målet er at få sat nye og smagfulde grønne og økologiske retter på menuen.
Partnere: Økologisk Landsforening, Aarhus Kommune og Madkulturen
Økonomi: Projektet er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug
Projektperiode: 2022
Grøn Gejst består af et bredt aktørnetværk af offentlige og private professionelle køkkener som i fællesskab skal løfte, sparre og danne netværk på tværs af fagligheder og brancher.
Ambitionen er at inspirere til at tage næste skridt mod at lave mere økologisk og bæredygtig mad på tværs af brancher og fagligheder gennem et samskabende kompetenceudviklingsforløb, som skal motivere, igangsætte og understøtte rejsen mod at få sat nye klimavenlige retter på menuen.
Projektet fokuserer på at udvikle nye grønne retter og menuer, hvor der skæres ned for kødet og op for det økologiske og det grønne. Samtidig vil projektet vække gejsten for den bæredygtige omstilling hos fødevaredanmark og forbrugeren ved at sætte en konkret retning for omlægningen til en økologisk og grøn madproduktion.