Projektnavn:
Det er for børn - børneliv i 200 år
Gennem aktiviteter om mad, leg og børneliv i Den Gamle By har Madkulturen styrket museets formidling for børn og inviteret til dialog mellem generationer.
Partnere: Den Gamle By
Økonomi: Projektet blev finansieret af Nordea-fonden
Projektperiode: 2016-2017
Mad og måltider spejler skiftende normer og samfundets generelle udvikling. Madpakken, kødhakkeren og komfuret fortæller historien om, hvordan vores madkultur har ændret sig gennem tiden.
Mad skaber også minder, som vi tager med os hele livet. Historieformidling med fokus på mad og måltider giver børn og voksne mulighed for at sætte deres eget liv i perspektiv og starte en dialog generationerne imellem.
Den Gamle By har samarbejdet med Madkulturen om museets formidling til børn og børnefamilier.
Madkulturens rolle
Madkulturen har stået for madfaglig opkvalificering af Den Gamle Bys formidlere, som er blevet undervist i, hvordan de kan formidle mad og madlavning i museets køkkener.
Madkulturen har udviklet og afholdt involverende aktiviteter for publikum, hvor målsætningen har været at oplyse og underholde om råvarer og deres tilberedning, konservering mm. gennem tiden.
Endelig har Madkulturen udviklet undervisningsmaterialer og undervisningsforløb for elever i 6.-7. klasse, som er blevet introduceret til madlavning i tre tidsaldre.