Projektnavn:
Start med Grønt
Sammen med Dansk Gartneris kampagne Sæson er Madkulturen til stede rundt om i landet for at inspirere danskerne til at spise mere panterigt - uden det bliver hverken besværligt eller kedeligt.
Partnere: Dansk Gartneri
Projektperiode: 2023
I løbet af sommeren 2023 inviterede Madkulturen sammen med Sæson danskerne ind i Det Rullende Madværksted til inspirerende madlavningsevents over hele Danmark. Her fik deltagerne tips og tricks til at få det bedste ud af sæsonens frugt og grønt. Og ikke mindst, inspiration til at starte med grønt.
Med involverende madlavningsaktiviteter i Det Rullende Madværsted viste vi, at det ikke er besværligt at tænke frugt og grønt ind i madlavningen og inviterede deltagerne helt ind i køkkenet for selv at hakke, snitte og tilberede sig igennem det bedste frugt og grønt fra sæsonen.
Formål
Frugt og grønt er sundt, billigt, nærende og velsmagende, men det kan være svært, at få nok frugt og grønt ind i madlavningen. Årsagerne er mange. Flere mangler inspiration til at bruge mere grønt, og det kan være svært at tænke frugt og grønt ind i klassiske hverdagsretter. Mange er vant til at tænke kød først, og i en travl hverdag være svært at finde tiden til at lave mad fra bunden. For at komme årsagerne til livs inviterede Sæson og Madkulturen danskerne ind i Det Rullende Madværksted til inspirerende madlavningsevents for at vise, at det ikke behøver at være svært, at starte med grønt.
Det Rullende Madværksted som ramme
Madkulturens aktive folkekøkken “Det Rullende Madværksted” dannede rammerne om aktiviteterne, og parkerede i løbet af sommeren i Århus, Odense og København.