Madkulturens undersøgelser viser, at flere danskere savner viden om, hvilke fødevarer der er bæredygtige.
Den udfordring ønsker Meny at være med til at løse. Med Madkulturens hjælp har Meny derfor lavet en klimauddannelse for deres medarbejdere, som skal ruste dem til at rådgive kædens kunder om klimaretter og klimahensyn.
Klimauddannelsen består af et endagskursus, hvor medarbejderne på kreativ og sanselig vis selv opnår forståelse for sammenhængen mellem mad og klima og klædes på til at kunne aktivere Menys klima-app overfor kunderne.
Indsatsen er udviklet i forlængelse af de tips til klimavenlig hverdagsmad, som er udviklet af Madkulturen i et samarbejde med Miljø- og Fødevareministeriet og Klimaministeriet.
Madkulturens rolle
Madkulturen står for projektudvikling og styringstyring.
Derudover baserer indsatsen sig på Madkulturens viden – særligt en større segmentanalyse, der kategoriserer fire forskellige madlavningspraksisser.
Madkulturen står desuden bag udviklingen af uddannelsesdagen for Menys klimaambassadører med afsæt i en stor forundersøgelse, der har afdækket kundernes behov og ønsker.