Madkulturens årlige analyse af danskernes mad- og måltidsvaner, Madkultur19, understreger, at mange danskere gerne vil spise mere klimavenligt. Dog påpeger omtrent halvdelen, at de mangler viden om, hvilke fødevarer der er bæredygtige.
Fødevareminister Mogens Jensen og klimaminister Dan Jørgensen bad derfor Madkulturen om hjælp til at igangsætte en større fælles indsats, der skal hjælpe danskerne med at indfri deres ønske om at spise mere klimavenligt.
Klimatipsene er udviklet sammen med danskerne i en række workshops. Her var målet at finde konkrete tips til måder at variere en ret, så den bliver mere klimavenlig og/eller mindsker madspild, med danskernes allerede eksisterende madpraksisser for øje.
Madglade klimatips blev lanceret i august 2020 på www.klimatips.dk.
Madkulturens rolle
Madkulturen stod for projektudvikling- og styring.
Derudover baserede indsatsen sig på Madkulturens viden – særligt en større segmentanalyse, der kategoriserer fire forskellige madlavningspraksisser.
Madkulturen stod desuden for udvikling og facilitering af workshops med repræsentanter fra de fire praksisser.