814 millioner kg. Så meget mad vurderes det, at der hvert år til spilde i Danmark, hvilket er en kæmpe belastning for klimaet. En af årsagerne til det store madspild er manglende inspiration/viden om, hvordan man kan anvende de enkelte råvarer.
For at sikre, at flere kilo mad havner på tallerkenen frem for i skraldespanden fik Madkulturen til opgave, at hjælpe Lidl og To Good To Go med at udvikle et undervisningsforløb, som skal give elever i 6. klasse handlekompetencer ift. at kunne reducere madspild i hverdagen, ved at se muligheder i den enkelte råvare og kunne tilberede velsmagende retter med ganske få ingredienser.
Forløbet fokuserer på at give eleverne mod og lyst til at eksperimentere med tilsmagning, tilberedning og udskæring med afsæt i de fem grundsmage.
Forløbet blev lanceret i uge 42 og sendt ud til flere end 150 klasser, som på forhånd havde tilmeldt sig forløbet.
Få selv fingrene i det gratis undervisningsmateriale, som både inkluderer lærervejledning, elevmateriale og videoer – her.