Projektnavn:
Netværk for madfestivaler
Nyt netværk samler madfestivaler og fødevareevents fra hele Danmark. Netværkets flagskib er en mobil kogeskole, der ruller ud på festivalerne og giver festivalgæsterne mulighed for at prøve køkkenkræfter med de gode råvarer.
Partnere: Madfestivaler i hele landet
Økonomi: Nordea-fonden støtter projektet
Projektperiode: 2018-2020
Netværket, som startede op i marts 2018, er alle arrangører af madfestivaler og -events i Danmark. Store som små, nye som veletablerede. Netværket repræsenterer i dag 70 forskellige madfestivaler og fødevareevents, men der er plads til flere.
Der er stor forskel på de mange madevents i Danmark – fra de helt store madfestivaler i Aarhus og København over regionale frugtfestivaler og til de helt små madmarkeder og fejringer af lokale råvarer.
Fælles for de mange madevents er dog, at gæsterne skal aktiveres for at få det optimale ud af besøget. Derfor har netværket udviklet en kogeskole på hjul med plads til op mod 30 personer ad gangen. Det rullende madværksted, som kogeskolen kaldes, har allerede besøgt flere festivaler i 2018 med stor succes. På den måde udvikler danskerne deres evner i køkkenet og får ideer med hjem fra festivalen.
Målet er, at den mobile kogeskole bliver Danmarks folkekøkken på hjul. Den skal inspirere og samle aktører og gæster omkring maden og være den aktivitet, der omsætter festivalernes budskaber og råvarer på nye måder.
Madkulturens rolle
Madkulturen har været initiativtager og fondsansøger til netværket.
I projektperioden fungerer Madkulturen som projektleder samt arrangør og koordinator af de fælles aktiviteter i netværket.
Endelig har Madkulturen varetaget udviklingen af den mobile kogeskole og gennemfører en række eksemplariske forløb på festivaler rundt omkring i landet til videre inspiration for medlemmerne i netværket.