Projektnavn:
Plantekorpset — unge guider unge i det økologiske plantekøkken
Selvom mange unge har en intention om at spise mere klimavenligt, adskiller de unges madvaner sig ikke meget fra resten af befolkningen. Derudover viser Madkulturens egne undersøgelser, at unge halter bagud når det handler om køkkenfærdigheder og madglæde. Samtidig ved vi, at fællesskaber er en central del af madlavning og måltider for unge. Derfor arbejder Madkulturen for at understøtte unge madguider i at motivere og inspirere andre unge til mere klimavenlige og planterige måltider.
Med projektet ‘Plantekorpset —unge guider unge i det økologiske plantekøkken’ vil Madkulturen bidrage til at endnu flere af fremtidens forbrugere føler sig klædt på til og inspireret til at lave velsmagende måltider inden for planternes mangfoldige univers.
Projektet består af et samskabende madkursusforløb, hvor de unge madguider bliver kulinarisk rustet til at videregive deres viden og kunnen inden for grøn madlavning til andre unge og engagere dem i bæredygtige madvalg. Undervejs skal de grønne madguider planlægge og afvikle involverende madaktiviteter på Roskilde Festival 2024 samt andre lokationer i Hovedstadsområdet i efteråret.
Erfaringerne fra projektet skal samles og udgives i et erfarings– og handlingskatalog, som andre organisationer også kan bruge som afsæt til effektivt at engagere af unge i madaktiviteter og bæredygtigt forbrug.
Formål
Projektet vil uddanne 30 unge til grønne madguider, som planlægger og afvikler involverende madaktiviteter, der sammen med kommunikation på sociale medier inspirerer unge til mere planterige måltidsvaner.
Dette bidrager til at styrke afsætningen af økologiske plantefødevarer i detailhandlen, fordi fremtidens forbrugere i højere grad har lysten og evnen til at begå sig i det planterige univers. Dermed bidrager projektet også til udvidelsen af den økologiske planteproduktion i Danmark.
Målgruppe
Projektets primære målgruppe er den brede gruppe af unge, som Plantekorpset skal engagere i aktiviteterne på årets Foodjam samt i efterårets events. Det forventes, at denne målgruppe qua aktiviteterne vil få øget motivation og kunnen i forhold til at tilberede velsmagende og nemme økologiske plantemåltider.
Projektets sekundære målgruppe er de 30 grønne madguider, der udgør Plantekorpset. Gennem forløbet vil de få erfaring med at lære andre om grønne og velsmagende måltider og ligeså selv opleve øget motivation til at arbejde videre med den grønne dagsorden.