Projektnavn:
Madtropperne
Med projektet Madtropperne klædes spejdere og spejderledere på med viden og kompetencer til at lave mad fra bunden og træffe sunde, bevidste og bæredygtige madvalg.
Partnere: TrygFonden, Spejdernes Lejr
Økonomi: Projektet er støttet af TrygFonden og Madkulturen i samarbejde med lokale producenter
Projektperiode: 2012+2017
Madtropperne er både et spejdermærke og en aktivitet under Spejdernes Lejr, som lærer spejdere at lave mad fra bunden med råvarer fra naturen og fra lokale producenter. Ved Spejdernes Lejr i 2012 og 2017 blev spejdere og spejderledere således inviteret indenfor til alt fra køkkenskole til inspirationsdag. Her kunne de deltagende eksperimentere, udfordre, tilberede og smage på anderledes dansk lejrmad, der blev lavet i jordovne, over bål og var fyldt med lokale råvarer og friske krydderurter. Alt sammen godt hjulpet på vej af en række uddannede madguider.
Indsatsen har styrket mere end 8000 spejdere og spejderlederes viden om, og kompetencer til, at lave mad fra bunden og træffe sunde, bevidste og bæredygtige valg i forhold til mad.
Madtropperne-mærke
Som deltager i Madtropperne kvalificerede spejderne sig til Madtroppernes spejdermærke.
Mærket kan stadig tages og beskrives nærmere i guiden her.
I guiden kan der bl.a. læses om de fem grundsmage, findes gode grundopskrifter til nem og lækker spejdermad samt inspiration til hvilke vilde urter som kan plukkes i naturen.