Flere nyheder


2. februar 2022
Siden 2017 har vi set en stigning i antallet af danskere som spiser fastelavnsboller i perioden omkring fastelavn. Det viser en analyse fra Madkulturen.
Hver anden dansker spiser en, eller flere, fastelavnsboller i perioden omkring fastelavn. Det er en markant stigning i forhold til tidligere år. Det viser Madkulturens seneste analyse af danskernes madvaner, Madkultur21. Sidst der blev spurgt til fastelavnsbolle-spisning, var i 2017, og her var det lidt mere end hver tredje, som havde spist den festlige bolle med fyld.
Fastelavnsbollen har også taget det sociale medie Instagram med storm. Især de mindre håndværksbagere i København har været flittige til at opfinde nye versioner af den klassiske bolle og poste billeder af dem på deres platforme. Det betyder at der nu findes mere end 48.000 opslag under ’#fastelavnsboller’.
Selvom det var fastelavnsboller fra de københavnske bagere, der gik viralt, er det faktisk Jylland, der primært har dyrket traditionen om at mødes om bollen med creme og syltetøj. I 2021 har traditionen også spredt sig til resten af landkortet. Især har folk hovedstadsområdet taget fastelavnsbollen til sig, så det nu er 44 % af københavnerne, der har spist fastelavnsboller mod 28 % i 2017. Også fynboerne var i højere grad på fastelavnsbollejagt i 2021.