Bæredygtighed, klima og madkultur

Madkulturens undersøgelse af danskernes forhold til bæredygtige og klimavenlige madvaner i 2019

Bæredygtighed og klima i danskernes mad- og indkøbsvaner

Denne undersøgelse handler om, hvordan danskerne forholder sig til og prioriterer bæredygtighed og klima, når de handler ind og laver mad.

De seneste år har der været et stigende fokus på bæredygtighed og klima, blandt andet drevet frem af FN’s 17 verdensmål.

Inden for fødevaresektoren baserer en lang række virksomheder deres forretning på forskellige aspekter af bæredygtighed, herunder at mindske madspild, kødforbrug og plastikemballage. Men også i den brede befolkning synes der at være en øget bevidsthed om klima og bæredygtighed.

I 2019 undersøgte Madkulturen derfor for første gang, i hvilket omfang klima og bæredygtighed har fundet vej ind i danskernes køkkener.

6 ud af 10 danskere vil gerne spise
mere klimavenligt.

Men kun hver fjerde dansker mener,
at klimavenlig mad passer til
deres families madvaner.