Gør sund mad til barnemad

Nyt madprojekt giver børn i dagplejen sundere og sjovere måltider

Den kommunale dagpleje lægger vigtige grundsten for børnenes sundhed og madkultur. Alligevel oplever mange dagplejere, at der mangler materialer, som inspirerer dem til at servere sundere og mere varieret mad.

Det forsøger projektet ”Gør sund mad til barnemad” at gøre op med.

Gennemtestet kursusforløb og understøttende materiale

“Gør sund mad til barnemad” er udviklet af Madkulturen i samarbejde med Slagelse – og Egedal Kommune med opbakning fra FOA og Rådet for sund mad. Projektet har i første omgang haft fokus på at ruste dagplejere i de to samarbejdskommuner til at tilbyde børnene sund og varieret mad gennem et målrettet undervisningsforløb. Du kan læse mere om projektets vision og opbygning her.

Projektets samlede indhold er afslutningsvis blevet opsamlet i et inspirationshæfte, som indeholder viden, inspiration og opskrifter målrettet dagplejen og børn i 0-2-års alderen.

“Med materialet dykker vi ned i nogle af de fødevarekategorier, som dagplejerne selv svarer, at de generelt føler sig lidt usikre i – og så gør vi det sjovt og nemt at kaste sig ud i dem. Vores mål er ikke, at gøre madlavningen mere kompliceret. Tværtimod. Vi forsøger med materialet at åbne øjnene op for, hvad man allerede gør rigtig godt, men også hvad man som dagplejer med få, lette greb kan gøre endnu mere af”, forklarer projektleder Siliane Bjerre.

Materialet retter sig primært mod de dagplejere, som har deltaget i kursusforløbet, men er frit for alle at hente og benytte.

90 %

af dagplejerne oplever, at projektet har hjulpet dem med at servere sundere og mere varieret mad for dagplejebørnene.

Materialet indeholder

  • Teori

    Teori om sund kost til små børn

  • Værktøjer

    Værktøjer, som inspirerer og understøtter veje til sundere og mere varieret mad

  • Opskrifter

    Lette, overskuelige og hurtige opskrifter udviklet med og til dagplejere og deres dagplejebørn

Er din kommune interesseret i at arbejde målrettet med sund og varieret mad i dagplejen, så kontakt siliane@madkulturen.dk, og hør mere om jeres muligheder.