Madkulturen kan i år fejre 10-års jubilæum og deler i den anledning den nyeste viden om danskernes hverdagsmad og madvaner. Det foregår på to webinarer, der sætter fokus på unges madspild og på bæredygtige madvaner. Webinarerne bygger på to spritnye rapporter, der offentliggøres samtidig med webinarerne.
Nu er tilmeldingen åben til to webinarer i maj og juni, hvor Madkulturen deler resultaterne fra to nye undersøgelser. De to webinarer markerer samtidig, at Madkulturen nu i 10 år har arbejdet på at styrke danskernes madkultur, bl.a. gennem øget indsigt i vores mad- og måltidsvaner.
25. maj: Ungdomsliv og madspild
7 ud af 10 unge i alderen 18-24 år bekymrer sig om klimaet. En større andel af unge handler på den bekymring, fx ved at spise mindre kød, end den øvrige befolkning. Alligevel har de unge danmarksrekord i madspild. Hvorfor? Og hvad kan der gøres?
Det giver vi Madkulturen et kvalificeret bud på den 25. maj på webinaret ’Ungdomsliv og madspild’. Her kan du blandt andet blive klogere på hovedpointerne fra en helt ny rapport om unge og madspild, som er støttet af Salling Fondene, og høre mere om, hvordan man kan arbejde med adfærd, hvis det skal lykkes at mindske unges madspild.
9. juni: Bæredygtige madvaner
Fødevareforbruget udgør ca. 20 pct. af den samlede klimabelastning for en dansk forbruger. Men hvad skal der til for at ændre vores madvaner?
I hvert tilfælde er indsigt i forbrugernes madlavning et oplagt sted at starte. Madkulturen arbejder med en inddeling af forbrugerne i forskellige ’madlavningstyper’, der er centrale, hvis man vil arbejde med at omlægge vores fødevareforbrug i en mere bæredygtig retning.
På webinaret ‘Bæredygtige madvaner’, der afholdes den 9. juni, får du indsigt i de fire madlavningstyper og konklusionerne fra en helt ny rapport. Den stiller skarpt på, hvorfor danskerne ofte vælger frikadellen frem for falaflen, og giver nogle bud på, hvordan vi med viden om forbrugerne kan supportere et mere klimavenligt forbrug af kød.
Læs mere og tilmeld dig på madkulturen.dk/webinarer.