Projektnavn:
Madglæde i sommerdanmark
Som en del af regeringens sommerpakke 2020 har Madkulturen været landet rundt for at lave sommermad med lokale råvarer sammen med danskerne.
Projektperiode: Sommeren 2020
Kort før sommeren 2020 vedtog regeringen og stort set samtlige partier i Folketinget en sommerpakke til at sætte skub i den coronaramte økonomi.
Som en del af sommerpakken fik Madkulturen til opgave at give de ekstraordinært mange danske turister en mindeværdig madoplevelse og samtidig styrke de lokale fødevareproducenters afsætning og danskernes madlavningskompetencer.
Over sommeren har Madkulturen således skabt liv og madglæde landet over gennem det mobile madværksted, som har besøgt havne og bytorve, og i campingpladsernes fælleskøkkener.
I både det mobile madværksted og fælleskøkkenerne på campingpladserne har fokus været på involvering, madlavning fra bunden og gode lokale råvarer og retter.
Det rullende madværksted
Det rullende madværksted er en mobil kogeskole, hvorfra et hold dygtige madformidlere laver lærerige og involverende madaktiviteter.
I madværkstedet kan alle, uanset erfaring, lære at snitte, stege og sylte sammen med familie og venner eller sammen med helt nye bekendtskaber.
I samarbejde med lokale turistorganisationer, små producenter og andre aktører har Det rullende madværksted over sommeren besøgt 10 danske destinationer og inspireret 3000 gæster til at lave mad med lokale råvarer.
Foodcamping
Foodcamping er madlavningsaktiviteter i fælleskøkkener på campingpladser. Med hjælp fra dygtige madformidlere tilbereder campisterne i fællesskab et godt, velsmagende og sundt måltid fra bunden.
Mad og madlavning spiller en central rolle i campinglivet. Tiden og lysten til at lave mad og udforske de lokale fødevareproducenters produkter er ofte til stede netop i denne sammenhæng. Desuden er campingpladsernes unikke fællesskab oplagt at tage med i de allerede eksisterende fælleskøkkener, der findes på pladserne.
Over sommeren har Madkulturen afholdt foodcamping på 11 campingpladser og haft hundredvis af voksne og børn med i fælleskøkkenerne.