Projektnavn:
Madglæde og mindre madspild blandt unge
I samarbejde med Forbrugerrådet Tænk ruster Madkulturen unge, der lige er flyttet hjemmefra, til bedre at kunne varetage egen husholdning og herigennem medvirke til at reducere deres madspild.
Partnere: Forbrugerrådet Tænk
Økonomi: Projektet er støttet af Salling Fondene
Projektperiode: 2020-2021
Madkulturens undersøgelser viser, at unge halter længere og længere bagud, når det handler om køkkenfærdigheder og madglæde. Ligeledes er unge nogle af dem, der har det største madspild.
Derfor er målet med projektet “Madglæde og mindre madspild blandt unge” at styrke næste generations basale husholdningskompetencer med særligt fokus på reduktion af madspild.
Mere specifikt skal projektet hjælpe unge, som netop er flyttet hjemmefra, med at komme godt fra start. Der opstår nemlig et unikt mulighedsrum, når de unge flytter hjemmefra og pludselig skal stå på egne ben, fordi de her skal etablere nye forbrugs- og madvaner.
Centralt i projektet er udviklingen af en “flytte-hjemmefra-kasse” og et indkøbs- og madlavningskursus, som skal kunne varetages af lokale unge fordelt rundt i landet, som derfor også skal undervises i, hvordan de kan undervise andre unge.
Madkulturens rolle
Madkulturen har udviklet projektet og står desuden for den overordende projektstyring samt kommunikation.
Som grundlag for indsatsen foretager Madkulturen en mobiletnografisk undersøgelse af unges madlavnings- og indkøbspraksis i efteråret 2020.
Undersøgelsen skal danne udgangspunkt for udviklingen af to kurser. Det første kursus er målrettet kommende unge undervisere, der skal undervise andre unge i, hvordan de kan minimere deres madspild, mens det andet kursus er selve madspildskurset til de unge, der lige er flyttet hjemmefra.
Forbrugerrådet Tænk bidrager i hele processen med deres omfattende viden og erfaring inden for indkøb og forbrug.